Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

In trecutul unitatii au fost identificate etapele structurarii si restructurarii invatamantului romanesc deci implicit al scolii din comunitate.

  • Intre anii 1960-1962 functiona in sat Scoala elementara de 7 ani al carei director a fost inv. Grigoriu Constantin.
  • Intre anii 1962-1970- scoala se denumea Scoala de 8 ani Tiganasi al carui director a fost prof istorie Petrovici Vasile care din 1970 a devenit inspector scolar la ISJ Iasi.
  • Intre anii 1970-1990-denumirea unitatii era de Scoala de 10 ani Tiganasi cu rol de scoala coordonatoare.Unitatea a fost condusa de urmatorii directori: 1970-1979-Marculescu Mihai, 1979-1981 dir Marza Elena, 1981-1984-dir prof Gorcu Mihai, 1984-1989-dir prof Nemteanu Gheorghe, 1989-1991 dir Gotcu Mihai.
  • Intre anii 1991-2004-unitatea a fost Scoala coordonatoare pentru cele 4 unitati scolare din comuna: Scoala cu clasele I-VIII Mihail Kogalniceanu, Scoala cu clasele I-VIII Cirniceni, Scoala cu clasele I-IV Stejarii si Scoala cu clasele I-VIII Tiganasi. Directorul scolii a fost prof Gotcu Mhai.
  • In anul 1994 director al scolii a fost Stoleru Cristian.
  • Intre anii 1995-1999 unitatea a avut ca director pe prof Romanescu Ovidiu.
  • Intre anii 1999-2001-scoala a avut ca director pe prof Vasiliu Gabriela.
  • Intre anii 2001-2004 scoala condusa de dir prof Vatamanu Silvia avea ca denumire Scoala cu clasele I-VIII Tiganasi, unitate coordonatoare in care din 2004 a infiintat o clasa de a IX-a SAM cu profilul Agricultura.
  • In 2005 in urma reformei scoala a devenit unitate independenta avand rol de scola coordonatoare doar Scoala cu clasele I-IV Stejarii. In unitate functionau o clasa a IX-A si una de a-X a SAM. Denumirea unitatii a suferit modificari. Initial Scoala de Arte si Meserii Tiganasi, apoi tot in 2005 Scoala de Arte si Meserii ,,Costache Antoniu’’ Tiganasi.
  • Intre anii 2005-2008-denumirea a fost de Scoala de Arte si Meserii ,,Costache Antoniu’’ Tiganasi, dar in urma desfintarii claselor de SAM din anul 2007-2008 denumitea unitatii devine in 2009 Scoala cu clasele I-VIII Tiganasi.
  • Intre anii 2008-2012 denumirea scolii a fost de Scoala cu clasele I-VIII ,,Costache Antoniu ,,.
  • Din septembrie 2010-august 2012 director al scolii a fost prof. Ionescu Liliana. Anul scolar 2011/2012 debureaza cu o schimbare :Scoala Tiganasi este singura unitete scolara cu personalitete juridica si devine scoala coordonatoare .
  • Anul scolar 2012 aduce 2 schimbari : d-na prof Vatamanu (Romascanu) Silvia revine dupa 2 anu de concediu crestere copil in functia de director si denumirea scolii este de Scoala Gimnaziala ,,Costache Antoniu,, Tiganasi -scoala coordonatoare pentru 3 structuri :Scoala Carniceni, Scoala M. Kogalniceanu, Scoala Stejarii.

Asadar, Scolile din comunaTiganasi exista astazi neinrerupt din 1960, cu sediile  initiale.

Spatiul actual este suficient prin reabilitarea spatiului fostei Scoli M. Kogalniceanu din localitate care a rezolvat desfasurarea cursurilor intr-un singur schimb.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Cultura organizațională este caracterizată printr-un ethos profesional înalt.

Valorile dominante sunt: integritate, obiectivitate, cooperare, munca în echipă, respect reciproc, ataşamentul faţă de copii, respectul pentru profesie, libertate de exprimare,  receptivitate la nou, creativitate, entuziasm, dorinţă de afirmare.  Se întâlnesc şi cazuri de elitism profesional, individualism, competiţie, intelectualism, rutină, conservatorism, automulţumire, dar aceste cazuri sunt destul de rare (1-2/an);

Conducerea şcolii a elaborat Regulamentul de ordine interioară care cuprinde norme privind atât activitatea elevilor cât şi a cadrelor didactice, didactic auxiliare, nedidactic, parinti;

Climatul organizaţiei şcolare este unul deschis, caracterizat prin dinamism şi grad înalt de angajare a membrilor instituţiei şcolare; este un climat stimulativ care oferă satisfacţii, relaţiile dintre cadrele didactice fiind deschise, colegiale, de respect şi de sprijin reciproc;

Directorul este deschis şi discută problemele organizaţiei cu ceilalţi colegi, face aprecieri frecvente şi sincere la adresa acestora, le respectă competenţa, le oferă o largă autonomie, îi sprijină şi evită un control strict birocratic.

 

Toate acestea se reflectă pozitiv în activitatea instructiv-educativă şi în conduita cadrelor didactice

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Motto:

“Cu răbdare, să dăm copiilor o minte chibzuită, un ideal de viaţă potrivit cu menirea Neamului nostru.” (Simion Mehedinţi)

Școala Gimnaziala ,,Costache Antoniu’’ Tigănași, îşi propune să fie o şcoală modernă care să sporească posibilităţile de reuşită ale elevilor, oferindu-le acestora şanse egale pentru continuarea studiilor liceale, instruirea în spiritul cetăţeniei democratice şi pregătirea lor pentru a fi cetăţeni ai Uniunii Europene.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Școala Gimnazială „Costache Antoniu” Țigănași  va avea cadrul adecvat pentru atingerea viziunii propuse, prin îmbunătăţirea condiţiilor materiale, stimularea formării, perfecţionării şi stabilităţii corpului de cadre didactice, accesul la mijloacele active şi moderne de predare-învăţare pentru dezvoltarea armonioasă a structurii personale a elevilor, reducerea abandonului şcolar şi riscul de abandon, orientarea şcolară şi profesională.

Demersul nostru educaţional, alături de familie şi comunitate, are ca ideal pregătirea elevilor în raport cu cerinţele pieţei muncii locale, zonale, naţionale şi internaţionale, printr-un parteneriat permanent cadre didactice-elevi-părinţi, promovând  imaginea şcolii în comunitatea locală şi nu numai.

În acest scop se vor organiza activităţi pentru :

  • consilierea părinţilor în vederea conştientizării importanţei investiţiei în formarea şi educarea copiilor;
  • stimularea valorilor autentice ale culturii româneşti şi universale prin dezvoltarea fondului de carte existent şi a capacităţilor de literaţie şi analiză literară.

 

Şcoala noastră va forma un absolvent autonom, responsabil, cu convingeri şi comportament voluntar, care să se implice în rezolvarea problemelor comunităţii, în măsură să decidă asupra propriilor trasee de dezvoltare profesională.

©2025 Școala Gimnazială „Costache Antoniu” Țigănași. Toate drepturile rezervate.